Hibaüzenet

Strict warning: Only variables should be passed by reference eval() függvényben (/chroot/home/zimonyiz/zimonyizoltan.hu/html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code 6 sor).

Napjaink

Visszapillantás

 
 
A Miskolcon megjelenő Napjaink című irodalmi folyóirat 1962 áprilisában indult. Negyedszázados működéséből egy szeletet, a versrovat másfél évtizedét veszem közelebbről szemügyre, a kezdeti, még pontosabban az 1978-as formátumváltozást megelőző éveket.

Kedves Lajos!

 
A szerző az itt közölt, némileg rövidített „dokumentumot” eredetileg a Napjaink­hoz küldte szerkesztőségi vita céljából, majd a Borsodi Művelődés című periodi­kában kívánta néhány éve megjelentetni. Szerkesz­tőségünk Zimonyi Zoltán levelét és a csa­tolt megjegyzést közérdekűnek és elvi je­lentőségűnek tartja. A Napjaink körül kialakuló vita nem a helyi irodalom bel­ügye és főleg nem személyes csatározások terepe, hanem a régió egészének kulturá­lis arculatát meghatározó probléma.
 
(A Miskolci Fórum szerkesztőségi megjegyzése)

Szerkesztőváltás a Napjaink élén (1990)

A Napjaink körül frissül a levegő, valami változás készül. A módszerek azonban a régiek, semmi jót nem ígérnek. Megújulás helyett fejvadászat kezdődött a lap főszerkesztője ellen, hallani lehet róla, hogy érvek gyűlnek és dolgozatok készülnek annak bizonyítására, amit már mindenki régen tud és közszájon forog. Közben semmi jele annak, hogy az irodalom önkormányzati szellemben maga rendezze ügyeit. Félő, hogy az egész „megújulás” nem lesz több személycserénél. Pedig most nem a „hatalomváltás”, hanem a regionális folyóirat-szerkezet újragondolása a legégetőbb.
Feliratkozás RSS - Napjaink csatornájára